Kerjaya Orang Yang Berkelayakan OYB Lif, peluang baharu graduan UMPSA - Muhammad Talhah, Abdul Rani (UMPSA, 2024)
Dasawarsa ini, negara kita membangun dengan pesat seiring dengan perkembangan teknologi dunia. Lantaran itu, peluang kerjaya juga telah banyak dicipta bagi memenuhi tenaga kerja lebih-lebih lagi negara juga sedang menggalakkan pemain industri teknologi utama untuk menyokong pekerjaan berasaskan TVET dan sekali gus meningkatkan pendapatan rakyat. Maka, tidak hairanlah Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) turut melahirkan ramai graduan bagi memenuhi saranan pihak kerajaan untuk merancakkan lagi industri TVET dalam negara.