UMPSA tingkatkan kualiti Program Pendidikan Berasaskan Kemahiran TVET - Azamuddin, Ab Rahman (UMPSA, 2024)
Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) memainkan peranan penting dalam memperkukuhkan Program Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) untuk memenuhi permintaan industri di Malaysia. Sebagai institusi teknologi yang terkemuka, UMPSA komited untuk menghasilkan graduan yang berkemahiran tinggi dan bersedia menghadapi tuntutan Revolusi Industri 4.0 (IR 4.0).