Sejati Madani IPT Memacu Perubahan Sosioekonomi Komuniti - Zainuddin, Mat Hussin (UMPSA, 2024)
Dalam sesi pembentangan belanjawan 2024, Perdana Menteri Malaysia, Yang Amat Berhormat Dato’ Seri Anwar Ibrahim memaklumkan bahawa kerajaan telah memperuntukan dana sebanyak RM1 bilion di bawah Dana Komuniti Madani bagi menyediakan geran kepada komuniti untuk menjayakan Program Sejahtera Komuniti Madani (SejaTi Madani).