Biomekanik mampu mengurangkan risiko kecederaan lutut - Siti Rabiatull Aisha, Idris (UMPSA, 2024)
Kecederaan lutut adalah masalah yang sering dihadapi oleh individu yang aktif dalam sukan dan aktiviti fizikal. Lutut merupakan salah satu sendi yang paling terdedah kepada kecederaan kerana fungsinya yang penting dalam menampung berat badan dan menyokong pergerakan.