TITAS: indoktrinasi perpaduan universal - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (2013)
Polemik Tamadun Islam dan Tamadun Asia (TITAS) sebagai subjek wajib di institusi pengajian tinggi swasta bermula sejak pengumuman mengenainya oleh Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Pelajaran dan Pengajian Tinggi, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Dewan Rakyat.