UMPSA rintis kerjasama antarabangsa baharu dengan Mohamed Bin Zayed University for Humanities (MBZUH) - Mohd Ferdaus, Musa (UMPSA, 2024)
ABU DHABI, 3 Oktober 2024 - Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA), Profesor Dato’ Ts. Dr. Yuserrie Zainuddin telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara UMPSA dan Mohamed Bin Zayed University for Humanities (MBZUH) dengan disaksikan oleh Kebawah Duli Paduka Mulia Tengku Mahkota Pahang Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Ibni Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang juga merupakan Tuanku Pro-Canselor UMPSA.