UMPSA ungguli penyelidikan perluas TVET Termaju - Mimi Rabita, Abd Wahit (UMPSA, 2024)
Pekan, 9 Oktober 2024 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) yang kini menganjak usia 22 tahun terus diiktiraf di persada antarabangsa dengan memperkayakan penyelidikan dalam pembangunan lestari dan teknologi hijau serta memperkasakan Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) Termaju atau dikenali sebagai Advanced TVET.