Penyelidik UMPSA bantu bangunkan sistem IoT bagi tingkatkan pengeluaran tanaman cendawan tiram - Mohammad Ilzam, Jamat (UMPSA, 2024)
BATU PAHAT, 30 September 2024 – Usaha kolaborasi di antara Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dengan Ada Fresh Farm dalam melahirkan rumah cendawan berteknologi dengan sistem Internet of things (IoT) berjaya meningkatkan teknologi dalam industri pertanian, khususnya dalam penanaman cendawan.