UMPSA terus mempergiat usaha memartabatkan bahasa Melayu sebagai bahasa ilmu - Hamizah, Zahari; Fatimah, Ali (UMPSA, 2024)
PEKAN, 8 Ogos 2024 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) terus mempergiat usaha untuk memartabatkan bahasa Melayu sebagai bahasa ilmu dengan menganjurkan siri program dan latihan bahasa Melayu.