Mencapai Gading di Menara: Cabaran dan Harapan - Hanisah, Kasbon; Jamilah Bebe, Mohamad; Nor Yazi, Khamis (Pejabat Naib Canselor, 2024)
Kehadiran mahasiswa baharu di kampus untuk memulakan semester ini mencerminkan semangat yang terkandung di dalam lirik lagu tersebut. Perasaan ingin mencapai gading di menara mendorong seseorang untuk berusaha gigih hingga berjaya melangkah ke universiti. Tema perjuangan dan keyakinan diri yang diangkat dalam lagu ini sangat relevan dengan pengalaman hidup seharian, terutamanya bagi mereka yang baharu memulakan perjalanan akademik di peringkat pengajian tinggi.