Raja Melayu pertahan kedudukan Islam dalam Perlembagaan - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2024)
Sikap Raja Melayu terhadap kewajipan memelihara kepercayaan agama orang Islam dinyatakan dalam Butiran 53 Memorandum Raja-Raja Melayu pada 12 September 1956.