RUU Mufti perkasa peranan agemsi agama nasihati Agong - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2024)
Kedudukan Islam sebagai agama bagi Persekutuan masih menjadi isu perdebatan kerana dakwaan Perkara 3(1) Perlembagaan dibataskan Perkara 3(4) sekian lama bersarang. Perkara 3(4) memperuntukkan 'tiada apa-apa jua dalam Perkara ini mengurangkan mana-mana peruntukan lain dalam Perlembagaan ini.'