Malaysia Madani, Jiwa Merdeka Mendepani Era Digital - Hasnah, Hussiin (UMPSA, 2024)
Pengertian ‘Madani’ itu adalah suatu sintesis gaya Malaysia yang menggabung jalin amalan sedia ada dengan kaedah baharu yang direka untuk menangani isu-isu baharu dan ketidakpastian. Enam nilai teras Madani dicerakin sebagai kerangka dasar dan falsafah yang berkait rapat dan bersepadu dengan setiap satu menguatkan yang lain. Enam teras tersebut adalah kemampanan, kesejahteraan, daya cipta, hormat, keyakinan, dan ihsan.