UMPSA lancar Edutourism tarik minat pelajar antarabangsa, umum 12 Ogos Hari Alumni - Mimi Rabita, Abd Wahit (UMPSA, 2024)
PEKAN, 25 Julai 2024 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) melancarkan Program Pelancongan Pendidikan (Edutourism) menerusi pakej-pakej yang dirangka khusus dengan objektif untuk memperkenalkan kepelbagaian budaya, bahasa serta mampu menonjolkankeunikan UMPSA, keistimewaan flora dan fauna Negeri Pahang dan keindahan negara Malaysia.