Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, teguhkan prinsip Keluhuran Perlembagaan - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Jendela DBP, 2024)
Sepanjang lima tahun pemerintahan baginda, Al-Sultan Abdullah telah melaksanakan budi bicara mengikut Perkara 43(2) Perlembagaan Persekutuan dengan melantik tiga orang Perdana Menteri, iaitu Tan Sri Muhyidin Yassin bermula pada 29 Febuari 2020, Dato' Sri Ismail Sabri Yaakob bermula pada Ogos 2021 dan Dato' Seri Anwar Ibrahim bermula pada 24 November 2022.