Pasukan UMPSA Tech raih di kedudukan ke-13 terbaik dalam Asia Shell Eco Marathon 2024 - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2024)
INDONESIA, 7 Julai 2024 - Pasukan UMPSA Tech mengharumkan nama Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) di pentas antarabangsa apabila berjaya menempah kedudukan ke-13 terbaik Asia dan dinobatkan pasukan kedua terbaik Malaysia dalam kategori bateri prototaip pada kejohanan Shell Eco Marathon 2024 yang berlangsung di Pertamina Mandalika Sirkuit, Lombok Indonesia baru-baru ini.