UMPSA ke-5 terbaik dunia bagi SDG #1 Basmi Kemiskinan - Mimi Rabita, Abd Wahit (UMPSA, 2024)
PEKAN,1 Julai 2024 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) tersenarai di kedudukan 201-300 terbaik dunia dan kedudukan kelima terbaik dunia dalam Matlamat Pembangunan Mampan 1: Sifar Kemiskinan (SDG 1: No Poverty) terhadap usaha universiti dalam mendekati masyarakat setempat dan membantu meringankan beban golongan keluarga pelajar yang berkeperluan.