UMPSA bersama peserta Projek Sistem Pertanian Pintar Berasaskan IoT tubuh KUTIP - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2024)
PEKAN, 27 Jun 2024 - Penubuhan Koperasi Usahawan Tani IoT Pahang Berhad (KUTIP) iaitu sebuah koperasi pertanian yang ditubuhkan hasil inisiatif Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA)bersama peserta di bawah Projek Sistem Pertanian Pintar Berasaskan IoT telah membuktikan keseriusan universiti dalam menyantuni golongan usahawan Perusahaan Kecil dan Sederhana (kumpulan B40) di negeri Pahang.