Penilai Luar Menyokong Kemajuan Program Sarjana Muda Kimia Industri, Fakulti Sains dan Teknologi Industri - Shamsul, Zakaria (Faculty of Industrial Sciences and Technology, UMPSA, 2024)
Pada 21 Jun 2024, Jumaat, telah diadakan mesyuarat bersama penilai luar, Prof. ChM. Dr. Mohd Basyaruddin bin Abdul Rahman dari Universiti Putra Malaysia, untuk program Sarjana Muda Kimia Industri. Mesyuarat ini bermula pada pukul 9 pagi dan berakhir pada pukul 4.30 petang, dengan tujuan utama menilai kualiti akademik program agar mematuhi ketetapan badan akreditasi yang berkaitan. Selain itu, mesyuarat ini juga bertujuan mendapatkan pandangan tentang kesesuaian program dan kurikulum dengan keperluan industri semasa dan masa hadapan.