Kepentingan Penguasaan Bahasa dalam Meningkatkan Kemahiran Graduan: Peranan Pusat Bahasa Moden UMPSA dalam Memperkasakan TVET - Ezihaslinda, Ngah; Rosnani, Ismail; Siti Ainun Jariyah, Hassan (UMPSA, 2024)
Pendidikan akademik di negara Malaysia sememangnya sedang berkembang pesat dewasa ini. Namun, tidak ketinggalan pentingnya dalam industri pendidikan adalah Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET). Penekanan terhadap TVET dalam Belanjawan 2023 oleh Perdana Menteri Malaysia, YAB Dato' Seri Anwar Ibrahim merangkap Menteri Kewangan pada 24 Februari 2023 menunjukkan pentingnya TVET dalam pembangunan negara.