UMPSA diiktiraf universiti ke-146 terbaik dunia bawah usia 50 tahun - Nik Amirul Mu'min, Nik Min (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2024)
KUANTAN - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) diiktiraf dunia sebagai universiti ke-146 terbaik dunia di bawah usia 50 tahun oleh Times Higher Education (THE) Young University Rankings 2024.