UMPSA Diiktiraf Universiti Teknikal #1 di Malaysia, Raih Kedudukan Ke-146 Terbaik Di Dunia - Zoe, . (Nu Ideaktiv Sdn. Bhd, 2024)
Sekali lagi, berita baik bagi Institusi Pengajian Tinggi negara, Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) baru-baru ini diiktiraf sebagai universiti ke-146 terbaik dunia di bawah usia 50 tahun oleh Times Higher Education (THE) Young University Rankings 2024.