Tersilap Percaturan, Sesal Seumur Hidup Memberdayakan Pekerja Beramanah Supaya Tidak Tersenarai di Dalam Pangkalan Data ‘Name and Shame’ - Hadijah, Ahmad (UMPSA, 2024)
Barangkali kita pernah mendengar ungkapan ini agar kita berjaga-jaga dalam perlakuan, perbuatan dan perkataan. ‘Tersilap percaturan, sesal seumur hidup’ memberi bahawa jika tersilap pertimbangan dalam membuat keputusan, maka kesannya akan diterima sepanjang hayat. Walaupun perkataan ‘percaturan’ sinonim dengan kuasa dan politik, namun penggunaannya dalam makalah sastera yang mengaitkannya dengan kehidupan serta keputusan sering digunakan.