Ketabahan anak perantau redah kesesakan jalan raya untuk pulang beraya - Noor Raha, Mohd Radzuan; Wan Jumani, Fauzi (UMPSA, 2024)
Sambutan Hari Raya Aidilfitri dan aktiviti kunjung-mengunjung masih lagi meriah sehingga ke hujung Syawal. Musim perayaan terutamanya Hari Raya Aidilfitri selalu dikaitkan dengan kesesakan lalu lintas. Ramai yang sudah tahu akan menghadapi fenomena ini, tetapi masih lagi sanggup dan bertabah bersesak-sesak dengan ribuan kenderaan lain.