Penjajahan dari perspektif Jurisprudens watan - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Dewan Bahasa Dan Pustaka, 2024)
Penjajahan merupakan satu istilah yang berlawanan dengan kedaulatan yang secara harfiah bermaksud kuasa agung dalam sesuatu wilayah pemerintahan