Bagaikan Ketupat dan Rendang Lagu Raya Klasik dan Sambutan Aidilfitri - Zuraina, Ali (UMPSA, 2024)
Perumpamaan pada tajuk artikel memberi pemahaman bahawa mendengar lagu raya apabila menyambut lebaran adalah satu perkara yang tidak dapat dipisahkan. Begitu juga dengan hidangan pada pagi raya iaitu juadah ketupat dan rendang. Gandingan hidangan tersebut menjadi keharusan di setiap rumah di Malaysia.