Mendidik Manusia Menjadi Manusia - Hasnah, Hussiin (UMPSA, 2024)
Mendidik manusia menjadi manusia? Persoalan ini agak pelikkan? Adakah manusia yang dilahirkan itu bukan manusia? Tujuan penulisan ini adalah untuk menerangkan bahawa lahirnya seorang manusia itu di muka bumi, belumlah ia benar-benar menjadi manusia jika dia tidak dididik dengan ilmu-ilmu yang sepatutnya.