Iktibar kejatuhan Khilafah Uthmaniyyah bahana khianat - Muhammad Khalis, Ibrahim (New Straits Times Press (M) Bhd., 2024)
Hari in genap 100 tahun pembuburan Khalifah Uthmaniyyah iaitu kerajaan berasaskan monarki pernah tertegak lebih 600 tahun.