UMPSA terima pentauliahan IMI sebagai pusat latihan kenderaan hibrid dan elektrik - Mimi Rabita, Abd Wahit (UMPSA, 2024)
PEKAN, 21 Mac 2024 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) merupakan satu-satunya universiti awam di Malaysia yang menerima pentauliahan Persijilan Antarabangsa Institut of the Motor Industry (IMI) United Kingdom sebagai salah sebuah pusat latihan kenderaan hibrid dan elektrik.