2,000 bongkah cendawan nanas diagihkan untuk manfaat masyarakat Tuaran - Mimi Rabita, Abd Wahit (UMPSA, 2024)
TUARAN, 2 Mac 2024 - Seramai 200 orang penduduk sekitar Tuaran mengikuti bengkel menghasilkan cendawan nanas hasil penyelidikan pensyarah Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) yang diketuai oleh Profesor Madya Dr. Aizi Nor Mazila Ramli dengan mengguna pakai sisa buangan dari pertanian nanas sebagai substrat utama bagi bongkah cendawan.