Peranan universiti sebar manfaat AI - Kamal, Yusoh (Media Mulia Sdn. Bhd., 2024)
KECERDASAN buatan (AI) menjadi topik perbualan utama bukan sahaja dalam kalangan para akademik di universiti dan industri, malah kini ia mendapat tempat di hati masyarakat awam. Justeru, pendedahan awal mengenai AI sangat penting bagi memastikan ledakan teknologi itu dapat dimanfaatkan sebaik mungkin dan mengelakkan perkara-perkara memudaratkan hasil daripada AI.