Penyertaan program AI untuk Rakyat harus disebarluaskan - Abdul Nasir, Abd Ghafar (New Straits Times Press (M) Bhd., 2024)
Program AI untuk Rakyat yang dilancarkan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim baru-baru ini adalah inisiatif kerajaan untuk memperkasakan kesedaran rakyat terhadap teknologi kecerdasan buatan (AI) serta usaha merapatkan jurang digital antara masyarakat pelbagai latar belakang.