UMPSA perkukuh kerjasama dengan Cardiff Metropolitan University dalam teknologi robotik dan STEM - Mimi Rabita, Abd Wahit (UMPSA, 2024)
PUTRAJAYA, 16 Januari 2024 - Kerjasama Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dengan Cardiff Metropolitan University (CMU) bakal memberi tumpuan kepada memanfaatkan teknologi robotik dan pendidikan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) untuk meningkatkan peluang pembelajaran dalam kalangan pelajar.