Padam sangkaan jumud inovasi IPT gagal majukan negara, masyarakat - Abdul Nasir, Abd Ghafar (New Straits Times Press (M) Bhd., 2024)
Laporan kajian dari sebuah institut merumuskan hasil penyelidikan universiti tidak digunakan untuk pembangunan negara dan masyarakat. Dilaporkan juga kononnya lebih 9,200 penulisan ilmiah melangkaui 178 bidang hanya tersadai pada peringkat jurnal sahaja.