IPT bukan kilang hasil robot tapi tempat lahir insan berilmu - Abdul Nasir, Abd Ghafar (UMPSA, 2024)
Institusi menara gading juga tidak terkecuali daripada warna-warni kisah, sama ada kisah-kisah indah tentang pelbagai kejayaan yang diraih ataupun polemik yang masih belum ada jalan tuntas penyelesaian.