Aplikasi perbincangan maya sebagai alat kelangsungan pekerjaan semasa PKP - Norkhairani, Abdul Rawi; Abd. Rasid, Mamat; Maizan, Mat Amin; Muhamad, Mat Noor (Penerbit UMP, 2023)
Penularan wabak coronavirus atau juga dipanggil COVID-19 telah mencetuskan pandemik di seluruh dunia. Wabak yang mula dikesan di daerah Wuhan, Hubei, China pada Disember 2019 dan diisytiharkan sebagai Public Health Emergency of International Concern yang kemudiannya diakui sebagai pandemik oleh World Health Organization (WHO, 2020) (Cucinotta, D., & Vanelli, M., 2020). Sehingga ke tarikh 12 April 2020, sebanyak 1.77 juta kes telah dilaporkan diseluruh dunia yang melibatkan lebih kurang 108,000 kematian. United States of America (USA) mendahului carta yang mana lebih 500,000 kes dengan lebih 20,000 kematian (Wikipedia, 2020). Malaysia turut terkena tempias penularan wabak ini dengan kedudukan pada tangga ke-41 dengan kes jangkitan yang mencatatkan hampir 5,305 dengan 88 kematian pada tarikh artikel ini ditulis.