UMPSA dinobat sebagai penerima Anugerah Buku Negara 2023 - Nur Ainaa Adhreena, Muhamad Shukri (UMPSA, 2024)
KUALA LUMPUR, 22 Disember 2023 – Hasil kerjasama lintas sempadan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dalam bidang penerbitan ilmiah meraih kejayaan apabila buku yang berjudul ‘Rukun Negara dan Pancasila: Ideologi dan Amalan’ telah diiktiraf sebagai penerima Anugerah Buku Negara 2023 bagi Buku Umum Terbaik Kategori Industri (Kenegaraan).