Sekilas 2023, Meniti 2024 Jalan Menara Gading Masih Panjang - Abdul Nasir, Abd Ghafar (UMPSA, 2024)
Sedar mahupun tidak, tahun 2023 menutup tirai dengan 1,001 kisah dan rencah. Institusi menara gading juga tidak terkecuali daripada warna-warni kisah, sama ada kisah-kisah indah tentang pelbagai kejayaan yang diraih, ataupun polemik yang masih belum ada jalan tuntas penyelesaian. Nukilan ini menyentuh sebahagian isu-isu yang berlegar di institut pengajian tinggi (IPT) dan menjadi buah mulut masyarakat dan juga tinta rasa daripada seorang tenaga pensyarah muda yang masih meniti jalan dan bakti di menara gading, namun punya harapan yang besar untuk menggalas dengan baik tanggungjawab sebagai pendidik anak bangsa.