UMPSA Sehati Sejiwa Bersama Mencapai Kegemilangan - Abd Rahman Fahmi, Mat Hasan (UMPSA, 2024)
Universiti merupakan satu institusi yang amat penting dalam melahirkan modal insan yang berdaya saing,memiliki tahap keilmuan yang tinggi serta mempunyai budi pekerti yang baik. Penguasaan ilmu dan pembinaan sahsiah diri yang berlaku di universiti akan memacu negara menjadi sebuah negara yang maju dan disegani.