Program Underwater Robot Challenge 2023 tarik minat pelajar sekolah pelajari asas robotik - Nor Salwana, Mohammad Idris (UMPSA, 2023)
PEKAN, 9 Disember 2023- Pasukan Sekolah Menengah Kebangsaan Ulu Sapi,Sabah (Kumpulan 1) berjaya muncul juara bagi kategori sekolah menengah manakala kategori sekolah rendah pula dimenangi oleh Sekolah Kebangsaan Pelak, Pekan dalam Pertandingan Underwater Robot Challenge 2023 yang berlangsung di Pusat Selaman Akademik Adab Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) Pekan baru-baru ini.