Memacu kecemerlangan UMPSA bagi melahirkan pakar rujuk bertaraf dunia - Ahmad Mahfuz, Gazali (UMPSA, 2023)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) dijenamakan semula kepada Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) secara rasmi pada 30 Julai 2023 yang lalu. Penjenamaan semula itu tepat pada masanya apabila universiti kini berada di puncak kejayaan, bertepatan visinya iaitu Universiti Teknologi Terunggul. UMPSA merupakan salah satu universiti dalam Rangkaian Universiti-universiti Teknikal Malaysia (MTUN).