Profesor Turun Padang Teknologi dan inovasi bersama kaum asal Batik - Amir, Abdul Razak (UMPSA, 2023)
HULU TEMBELING, 13 Disember 2023 – Dalam usaha meningkatkan taraf kehidupan masyarakat Orang Asal Batik di Kampung Bengoi, Ulu Tembeling, Pahang, pensyarah Fakulti Teknologi Kejuruteraan Mekanikal dan Automotif (FTKMA), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA), Profesor Madya Ts. Dr. Amir Abdul Razak dari bersama Muslim Care Malaysia Society (MCM) dan Malaysian Green Technology and Climate Change Corporation (MGTC) telah mengadakan Program Celik Teknologi bersama masyarakat di sana.