UMPSA tubuh Pusat Latihan Rel hasil kolaborasi dengan LZRVTC - Mimi Rabita, Abd Wahit (UMPSA, 2023)
KUANTAN, 11 Disember 2023 - Kolaborasi strategik Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dan Liuzhou Railway Vocational Technical College (LZRVTC) menyaksikan penubuhan Pusat Latihan Rel di universiti ini dalam memperkasa bidang kejuruteraan dan teknologi rel yang menyokong Agenda Pemerkasaan TVET Negara.