Melahirkan generasi acuan Malaysia - Hasnah, Hussiin (UMPSA, 2023)
Usia kemerdekaan negara telah pun memasuki usia 66 tahun. Sudah pastinya negara kita telah mampu melahirkan generasi yang celik huruf celik, celik teknologi, berwawasan, beretika, berfikiran kreatif, berinovasi dan berpandangan jauh. Ini sangat berbeza dengan masyarakat kita sebelum merdeka dahulu yang kebanyakannya buta huruf dan tidak berpendidikan, jika ada sangat sedikit dan itu pun hanya pada peringkat rendah.