UMPSA bakal jimat sehingga RM600 ribu guna tenaga solar - Nur Ainaa Adhreena, Muhamad Shukri (UMPSA, 2023)
KUANTAN, 29 November 2023 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) kini dijangka akan dapat mengurangkan penghasilan karbon dioksida (CO2) di dalam kampusnya di Pekan sebanyak 47 peratus bersamaan penjimatan bil elektrik antara RM400,000 sehingga RM 600,000 setahun bagi pemasangan solar 3.58MWp.