Usahakan projek tanam pokok zaitun, tin di Palestin - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (UMPSA, 2023)
RAMAI umat Islam mendakwa berlakunya projek penanaman pokok gharqad di sekitar Palestin yang terjajah. Pokok ini disebut dalam hadis sebagai pokok Yahudi yang mana Nabi Muhammad SAW menyatakan orang Yahudi nanti akan menyorok di belakang pokok gharqad semasa berperang dengan orang Islam.