3 HB mantapkan kolaborasi universiti industri - Mimi Rabita, Abd Wahit (UMPSA, 2023)
KUANTAN, 27 November 2023 - Pengarah Bahagian Hubungan Industri, Jabatan Pendidikan Tinggi, Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT), Dato' Mohd Sharil Abdullah menggariskan ‘3 HB’ dalam mempergiat usaha dalam mengenal pasti keperluan universiti-industri pada masa hadapan selaras dengan keperluan Pelan Induk Perindustrian Baharu 2030 (New Industrial Master Plan - NIMP 2030).