UMPSA tuan rumah Kejohanan Akhir MLBB: ROCT 2023, perkasa e-sukan mahasiswa IPT - Nur Ainaa Adhreena, Muhamad Shukri (UMPSA, 2023)
PEKAN, 22 November 2023 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) buat julung kalinya menjadi tuan rumah dalam pentas kejohanan akhir sukan elektronik (e-sport) atau e-sukan Mobile Legends Bang Bang: Rise of Champions Tournament 2023 (MLBB: ROCT 2023) bagi peringkat Institusi Pendidikan Tinggi (IPT).