Dr. Mohd Azraai bantu petani tingkatkan ketepatan dalam sistem penyiraman dan pertumbuhan tanaman - Nur Hartini, Mohd Hatta (UMPSA, 2023)
PEKAN, 20 November 2023 – Penyelidik dan pensyarah Fakulti Teknologi Kejuruteraan Pembuatan dan Mekatronik (FTKPM), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) nekad mengkaji punca kegagalan beliau dalam menghasilkan tanaman yang berkualiti serta hasil yang konsisten dengan mencipta Agronetics atau Sistem Fertigasi Internet of Things (IoT) Berautomasi yang digunakan bagi meningkatkan ketepatan dalam sistem penyiraman dan pertumbuhan tanaman.