Karnival Minggu Sains Negara 2023 Peringkat Negeri Pahang sokong usaha membudayakan Sains, Teknologi dan Inovasi - Nur Ainaa Adhreena, Muhamad Shukri (UMPSA, 2023)
PEKAN, 11 November 2023 - Karnival Minggu Sains Negara 2023 Peringkat Negeri Pahang anjuran bersama Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang serta Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dikunjungi lebih 4,000 pengunjung daripada komuniti setempat yang terdiri daripada pelajar sekolah, penuntut institusi pengajian tinggi dan orang awam.